Shapeshifters

The Shapeshifters

Informaçones básiques

Tamien conhocidos cumo Shape:UK (USA)

Procedencia

London, Anglaterra

Specializaçones

Música dança, House, Nu-disco

Anhos activos

2004–Presente

Grabadores

Positiva Records (2004-2008, UK)

Ultra Records (2006–presente, USA)

Defected (2008–presente, UK)

Collaboraçones

Faithless, Moby, Frankie Knuckles, Christina Aguilera, George Michael, Cee Lo Green.

Portal

www.theshapeshifters.co.uk

Miembros

Simon Marlin

Max Reich

Los Shapeshifters ye un duo angles-suecu de house iguau por Max Reich & Simon Marlin.

Reich ye oriundu de Göteborg, Suecia, in tanto Marlin ye británicu. Roblrarun por Defected Records de magar 2008 & previamente por Positiva.

Conhocen-se n cumo Shape:UK nos USA, in parte debido a un conflictu cun la banda basada nos Ángeles de hip hop The Shape Shifters.

Si que ansí, el duo usa indagora l nome “The Shapeshifters” al publicar material ayures a fhuera d’USA.

Biographía

Los Shapeshifters conhocen-se bien pol sou cincielhu “Lola’s Theme”, que txubîu al #1 de la lhista de cincielhos UK in xhulio 2004. El thema publicou-se primitivamente cumo una promo instrumental in 2003 & inspirau pola ex-muyer de Simon, Lola.

El segundu cincielhu, “Back to Basics”, publicou-se n março 2005 & cutîu #10 nes lhistes UK, ente tanto l tercer cincielhu “Incredible” cutîu #12. Inceptarun cul album Sound Advice, publicou-se n março 2006 tyigando ta l #76 nes lhistes UK, primeiro de publicase nos USA n Ultra Records in septiembre 2006.

El quartu cincielhu incluyendo a Nile Rodgers de Chic fhoi tyamau “Sensitivity” & cutîu l #40 n xhulio 2006.

In 2008, lhouew de quattro anhos cun Positiva Records, los Shapeshifters roblrarun por Defected Records.

La suâ primer publicaçon in Defected fhoi “Treadstone” n abril 2008,

& fhoi subsequentemente continuada por “Chime”, un retrabayu l thema Orbital.

In septiembre 2008, los Shapeshifters publicarun The Shapeshifters –In the House – un album mix que fhoi parte la serie In the House.

In septiembre 2008, los Shapeshifters publicarun tamien “Lola’s Theme (’08 Re-Edit”)“.

Fhoi nel intamu un remix exclusivu usau polos Shapeshifters nes suês sesiones de pintscha, pero pola gran demanda & la suâ mayor exposiçon, el títulu fhoi publicau cumo discarga electrónica pola suâ grabadora Nocturnal Groove.

Spueis de la suâ publicaçon, esti títulu andou siepte selmanes nel #1 nes lhistes de venta Beatport.

In xhulio 2009, los Shapeshifters publicarun el Young Dubs EP incluyendo “Sideways” & “Nocturnal”.

Per 2009, los Shapeshifters tamien arremixarun el cincielhu de Natalie Imbruglia “Want”

& collaborarun cun Frankie Knuckles in “The ones you love”, publicau por Nocturnal Groove.

Tamien arremixarun a Candi Staton in “Musical Freedom” & compilarun la collecçon electrónica Nocturnal Grooves: Vol. 1

Arremixarun ansí cumo tamien trabayarun a communya cun Empire of the Sun & Kleerup in “We are the people”

& “Longing for lullabies”.

La primer publicaçon de 2010 fhoi Summerdayze 2010 – Mixed by the Shapeshifters – una compilaçon album publicada coincidiendo cul sou tour australianu n xhanheiro 2010 & outros cincielhos posteriores talos que “Helter Skelter”

& “She Freaks”.

N essi mesmu anhu, intrambos “Helter Skelter” & “She Freaks” obtuvierun mas d’un milhon vistes in YouTube.

In 2010, los Shapeshifters arremixarun “Broken Arrow” de Pixie Lott & “Looking Forward” de Jason Chance.

N Abril 2010, los Shapeshifters intamarun el programma radio semanal Nocturnal Groove Radio Show, per una panoplia de staçones de radio internacionales pel Mundo, siendo tamien disponibles cumo audios in ITunes & in discarga continua dende l portal Nocturnal Groove & los portales nes redes sociales Facebook & SoundCloud.

Los Shapeshifters trabayarun tamien in producçones & remixes de George Michael, Faithless, Frankie Knuckles, Christina Aguilera, Moby, Leona Lewis, Todd Terry & Danny Howells.

In 2011, los Shapeshifters publicarun “Waiting for You” – la suâ primer collaboraçon cun Shermanology

& arremixarun “I’ll take you there” del proyectu Directors’ Cut de Frankie Knuckles.

N arremixando “In it together” de Human Life,

los Shapeshifters tamien publicarun outru album remix intitulau Nikki Beach – In the house: Mixed by the Shapeshifters vía Defected Records.

In verano 2013, el duo publicou un album que se tyamou “Analogue to digital…and back again” cun discarga electrónica & version phýsica (CD), conteniendo producçones arremixades por outros productores na parte uno & remixes na parte dous.

Esti album contien una parte enorme l sou trabayu producçon de los anhos 2008 a 2013.

Acabando los 2010’s, cumo pintschas, los Shapeshifters continuarun publicando grabaçones & fhaziendo tours ayures pel Mundo arretornando a Ibiza pal sou anhu 12avu consecutivu nes discoteques Pachá & Space n 2016.

In 2017, el duo actuou pa Glitterbox nel nuevu Hi Ibiza.

Pel verano 2017, Max Reich salîu de la formaçon deixando al companyeiru de studio de tantu tiempu Simom Marlin, dedicandose de magar intos a producçon & tours.

In 2017, los Shapeshifters publicarun un nuevu paquete de remixes del sou éxitu “Lola’s Theme”, incluyendo notablemente l remix de “Purple Disco Machine”.

Acabando los 2010, la banda (Simon Marlin) publicou nuevos cincielhos que se tyamarun “When love breaks down” (2017)

& “Try my love (on for size)” siendo intrambos de l acclamaçon los fans, outros productores & pintschas.

Pa tras, in 2018, a communya cun fhontes officiales, Simon Marlin caltien los tours de la banda mayormente n Europa

Discographía

Albuns

2004: Shapeshifters Present House Grooves (Virgin)

2005: Shapeshifters Present House Grooves Vol. 2 (Newstate)

2006: Sound Advice  — #76 UK  (Positiva)

2008: The Shapeshifters – In the House (Defected)

2009: Nocturnal Grooves: Vol.1 – Mixed by the Shapeshifters (Nocturnal Groove)

2009: Summadayze 2010 – Mixed by the Shapeshifters  (EQ Recordings)

2010: Nocturnal Grooves: Vol. 2 – Mixed by the Shapeshifters (Nocturnal Groove)

2011: Nikki Beach – In the House: Mixed by the Shapeshifters (Defected)

2013: Analogue To Digital…And Back Again  (Nocturnal Groove)

PS A partir d’esti textu dirá-se gastar nos textos solo l digramma “ny” por ser mas afhayadiçu al teclau internacional & ser menos inredosu a la hora les correcçones.
Shapeshifters in SoundCloud

https://soundcloud.com/theshapeshifters

 

 

 

 

Deixar ua Respuosta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Demudar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Demudar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Demudar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Demudar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.